Massagetherapie

Massagetherapiesessie
MassageVanuit onvoorwaardelijke liefde, verbinding, rust, stilte en zonder oordeel met een luisterend oor en open hart geef ik Holos Massagetherapiesessies.
Wat er zich innerlijk in je afspeelt is voelbaar en uit zich in je lichaam. Je kunt je lichaam zien als een spiegel van wat er in je geest bewust of zelfs onbewust afspeelt. Wat je lichaam je vertelt kan verrassend zijn.
Wij zijn niet altijd in staat geweest in ons leven om bepaalde gevoelens te voelen, te accepteren dan slaan we ze in ons lichaam op, vaak zonder dat wij dat weten. Dan kan daar een blokkade in jouw levensenergie ontstaan dat zich kan uiten in spanning of fysieke pijn.
Ik begeleid jou bij de aanraking vanuit de wijsheid van je lichaam. Ik raak jouw hele wezen aan. Zonder erover te denken maar alleen door te voelen vanuit een open zijnshouding laat zich bij jou, in haar eigen tempo zien wat op dat moment om aandacht vraagt. Waar nodig zal ik jou daarbij belevingsvragen stellen en mocht het om aandacht vragen kun je gaan focussen op wat jij voelt. Door alleen maar te voelen, ermee in contact te zijn, wordt je bewust van wat er is. Vaak komen er dan spontaan nieuwe inzichten bij je naar boven, je ziet je eigen geconditioneerde patronen, automatische gewoontes, overtuigingen die jou niet dienen. Door dit te ervaren gaat dat wat (kennelijk) vast zat in je stromen en door jouw nieuwe inzichten stap voor stap te integreren in je dagelijks leven kom je steeds dichter bij je heelheid, vaak verminderen je klachten en leef je vanuit je hart, handel jij vanuit je ware zelf en maak je keuzes die bij jou passen. Zo ontstaat ontspanning, vrijheid, rust en innerlijke vrede en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Je bent van harte welkom.

Afspraak maken
Voor vragen, overleg of het maken van een afspraak.
> Contact

Werkwijze
In de sessie is er alle tijd, ruimte en aandacht voor jou.

In GesprekVoorgesprek
Alvorens de massage krijg je de gelegenheid om te vertellen hoe het met je is en wat je op dat moment voelt. We kijken waar jouw behoeften liggen en welk gebied de grootste aandacht vraagt, daarbij stem ik met jou samen af welke massage het beste past.
De eerste sessie is vooraf wat uitgebreider, daarbij heb ik wat gegevens van jou nodig en ik zal je b.v. vragen wat jij zoekt bij massagetherapie, wat jouw hulpvraag aan mij is.

Massage
Je wordt een uur gemasseerd. Je hoeft even helemaal niets, je bent in het nu op de massagebank. Ik masseer rustig en met grote aandacht. Je kunt gaan waarnemen en voelen. Ik zal jou zo nodig begeleiden bij het voelen bij dat wat zich laat zien.

Nagesprek
Het nagesprek is er om rustig aan te komen en na te voelen aan wat er naar boven is gekomen. Daarbij begeleid ik en stel ik wat belevingsvragen zodat bewustwording (verder) plaats kan vinden.

Wat aangeraakt is in de sessie kan nog wat later doorwerken en voelbaar zijn. Ik nodig je uit om dit te voelen en om in je dagelijks leven even stil te staan bij wat er te voelen is. Vaak zijn er een aantal sessies nodig met enige tijd ertussen.
Zo komt er een proces opgang van in verbinding staan met de wijsheid van je lichaam.

Massages
Elke massagevorm, vanuit rust, veiligheid en vertrouwen gegeven, is een uitnodiging aan het lichaam om aan jou te laten zien wat er in je speelt.

Energetische massage

Komt voort uit de haptonomie, de nadruk ligt op het aanraken. De strijkringen zijn in de richting van je voeten, op het ritme van jouw ademhaling. Rustige en langzame strijkringen waarbij je de energiestroom kan voelen of een thema in je leven kan aangeraakt worden.

Klassieke massage, inclusief triggerpoints

Met verschillende technieken worden vooral de spieren, bindweefsel en gewrichten gemasseerd. De strijkingen zijn in de richting van het hart. De bloedsomloop bevordert. De aan – en afvoer van stoffen, de zenuw – en hormonale processen verlopen gemakkelijker. Je kunt je bewust worden van gespannen spieren, eventuele blokkades die zich hebben vastgezet.

Polariteitmassage, inclusief chakra’s

Niet alleen je lichaam uit zich wat er innerlijk in je afspeelt maar ook je circulatiesysteem van energieën. Daarin kan een blokkade zijn ontstaan die een weerslag kan hebben op je lichaam. Naast de massage krijgt elk belangrijk energiecentrum aandacht, de zeven chakra’s. Zij staan in verbinding met een endocriene klier, de meridianen, het zenuwstelsel en het bloed. Ieder chakra en ieder mens heeft zijn eigen unieke levensthema’s. Zo kun je bewust worden van je levensenergie en wat er in je speelt.

Bindweefselmassage

Met verschillende technieken, vooral met het rollen van de huid wordt je gemasseerd. Elk huidgebied staat in verbinding met zenuwen naar het desbetreffende orgaan en lichaamsgebied. Indirect vinden er door de massage werkingen in het fysieke lichaam plaats. Zo kun je sensaties voelen, elders in je lichaam, dat wat van jou om aandacht vraagt laat zich zien, ‘wat er onderhuids speelt’.

Pulsen

Naast de andere massagevormen is deze vooral een zachte en liefdevolle therapievorm met grote dieptewerking. Gekleed op de massagebank wordt je in een continu ritme gewiegd en gestretcht, een gecontinueerde bevestiging van het leven, de lichaamsvloeistoffen en energiestromen worden herinnerd aan hun oorspronkelijke, vrije stroming dit activeert het zelfgenezend vermogen. De grootste kracht is zachtheid, er wordt niet geforceerd of opgedrongen. Je kunt je bewust worden van delen in jou waar het niet zo stroomt.
Wanneer we ons verzetten tegen de volgende golf in ons leven worden we harder in plaats van sterker. Ware kracht vereist zachtheid en buigzaamheid. Zo kunnen we niet breken.

Voetreflexologie

Door het masseren van je voeten raak ik indirect je hele lichaam aan. De uiteinden van de zenuwbanen en energiebanen in je voeten staan in verbinding met alle lichaamsdelen en organen in je lichaam. Door deze uiteinden in de voeten aan te raken worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom in het gehele lichaam gestimuleerd. Door de massage van je voeten kan een thema in jou leven aangeraakt worden. Een moment om stil bij te staan zodat het zich gezien en gehoord kan voelen.

Focusing

Eugene Gendlin is de grondlegger van focusing. Ieder organisme heeft een ‘Living Forward Energy’, een levensenergie voor groei die geblokkeerd kan raken.
‘Luister naar het fluisteren van je lichaam voor zij gaat schreeuwen’.
 
‘De grootste veranderingen gebeuren als je stopt te geloven dat je zou moeten veranderen’.
 
Bij focusing begeleid ik jou bij iets… wat jij van binnen in je lijf voelt, wat nog niet helder is, waar je nog geen woorden aan kan geven. Jij geeft het aandacht, je kijkt er naar, je bent er bij zoals bij een vriend waar naar je luistert, je toont begrip of soms heeft het een omhelzing van jou nodig.
Wanneer je het iets laat weten dat je het hebt opgemerkt dan geeft het iets vaak een ander, een lichter gevoel. Soms kan een ander gevoel, een ander iets tussen jou en dat iets schuiven. Het gevoel over gevoel. Dat vraagt nu om aandacht. Jij bepaalt de juiste veilige afstand, je laat je niet overspoelen of het te ver van je weg laten. Zoals je het iets, als een vriend, belangstellend en met respect gezelschap houdt. Het hoeft niet altijd prettig of gezellig te zijn.
Gendlin: ‘Wat er ook in de weg zit, daar kun je op focussen’.
Wanneer het ‘iets’ in jou zich helemaal gezien en gehoord voelt komt de ‘living forward energy’ op gang. Je voelt het stromen in je lijf, een gevoel van opluchting.
 
Focusing kan zowel in de stoel als op de massagebank plaats vinden. In het moment kijken we of dit is wat nu bij jou past.
 
Focusing kun je in iedere situatie van je leven toepassen. Tijdig herkennen en erkennen wat er in je leeft werkt preventief.
Lichaamsgericht werken met kinderen
Massagetherapie bij kanker

Voor wie
Voor volwassenen en kinderen
Zoals:
Massage

 • Preventief, om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven
 • (Chronische) klachten, ziekten zoals o.a. hoofdpijn, spierpijn, reuma, fibromyalgie, kanker
 • Depressie, burn- out, stress, angsten, vermoeidheid, spanning
 • Onverwerkte emoties
 • Veel in je hoofd zit
 • Niet lekker in je vel zit
 • Je onzeker voelt
 • Niet het gevoel dat je op de juiste weg zit
 • Negatieve gedachten hebt
 • Een blokkade voelt
 • Je houding en gedrag je niet bevallen

Ondersteunend bij: onder behandeling van een arts, specialist of onder behandeling van een hulpverlener zoals het GGZ.

Bij b.v. koorts, trombose, kanker, hartafwijkingen, besmettelijke huidziekten, open wonden, is het verstandig met mij te overleggen. Is er sprake van een contra-indicatie dan is het raadzaam om niet te masseren, in de andere gevallen pas ik de massage op jou aan.